Пошук по сайту:                    У базі 1183 записів.
УВАГА! ЦЕЙ САЙТ НЕ ОНОВЛЮЄТЬСЯ!
НОВА ВЕРСІЯ САЙТУ З АДРЕСОЮ: http://www.migrantinfo.org.ua/
Партнер проекту:

   Залиште запитання:
   
   


Корисна інформація
Австралія  (17) Австрія  (14) Аргентина  (1) Бельгія  (4) Болгарія  (9) Великобританія  (6) Греція  (15) Данія  (1) Держава Кувейт  (12) Естонія  (6) Єгипет  (4) Ізраїль  (18) Ірландія  (13) Іспанія  (17)   Італія  (15) Канада  (20) Киргизька республіка   (9) Кіпр  (6) Королівство Таїланд  (11) Латвія  (10) Литва  (4) Люксембург  (5) Мальта  (6) Нідерланди  (14) Німеччина  (30) Нова Зеландія  (6) Норвегія  (3) ОАЕ  (10) ПАР  (5) Польща  (58)   Португалія  (8) Республіка Білорусь  (8) Республіка Кенія  (2) Республіка Кот-д-Івуар  (2) Республіка Ліберія  (4) Республіка Мальдіви  (2) Республіка Сейшелли  (3) Республіка-островів-Фіджі  (2) Росія  (11) Румунія  (5) Сирія  (4) Словаччина  (5) Словенія  (2) США  (25) Туреччина  (4) Угорщина  (10) Фінляндія  (9) Франція  (6) Хорватія  (7) Чехія  (13) Швейцарія  (2) Швеція  (8) Японія  (4)

 
Стартова » База даних по країнам » Німеччина » Пам’ятка для отримання транзитної візи до Федеративної Республіки Німеччина

Німеччина

 


Пам’ятка для отримання транзитної візи до Федеративної Республіки Німеччина

Рекомендації щодо транзитних віз, які видаються після 05.04.2010 року (набрання чинності Візового кодексу):
Візи для перебування у транзитній зоні аеропорту (категорія А) або транзиту (категорія С) Шенгенською зоною необхідно отримувати в іноземному представництві тієї країни, яка є першою кроїною в'їзду до Шенгену. Громадяни України потребують транзитну візу лише у випадку, якщо вони хочуть вийти за межі транзитної зони аеропорту, або марштур їхнього перельоту передбачає дві зупинки у Шенгенській зоні (Київ-Франкфурт-Париж-Марокко). Транзитні зони знаходяться лише в аеропортах Франкфурта, Мюнхена, Дюссельдорфа та Гамбурга (у Дюссельдолрфі та Гамбург вони відкриті нецілободово) Якщо Ваша подорож запланована через інший німецький аеропорт, Вам у будь-якому випадку необхідна транзитна віза.


Що перевіряє Посольство? – Які документи мені необхідно для цього подати?


1. Посольство перевіряє особу заявника:
закордонний паспорт (ориґінал і копії тільки тих сторінок, що містять записи), який повинен бути дійсним ще протягом 3-х місяців після завершення поїздки; термін дії не повинен перевищувати 10 років, а також інші дійсні закордонні паспорти і ті, термін дії яких вже закінчився (ориґінал і копії тільки тих сторінок, що містять записи), а також довідку від ГІРФО (ВВІРу), якщо паспорт був сданий / вилучений, а також національний загальногромадянський паспорт (ориґінал і копії тільки тих сторінок, що містять записи), а також три нещодавно зроблені фотокартки паспортного формату, дві з яких слід приклеїти на анкети, а одну подати окремо.


2. Посольство перевіряє візову заяву тільки за умови подання відповідної анкети:
дві заповнені в повному обсязі та власноруч підписані анкети, формуляри яких Ви можете безкоштовно отримати щодня у візовому відділі чи перед входом у візовий відділ, звернувшись до співробітника охорони. Також Ви можете заповнити анкету на web-сторінці Міністерства закордонних справ Німеччини http://visa.diplo.de та подати її до візового відділу у двох примірниках під час інтерв’ю. (Прохання заповнювати усі дані в цю анкету латинськими літерами). Якщо Ви заповнюєте анкети від руки, прохання вписувати дані до пунктів 1 - 3 латинськими літерами, так, як це написано у Вашому паспорті.


3. Посольство перевіряє мету поїздки:

  • Ваш закордонний паспорт має містити дійсну візу до країни призначення або давати право безвізового в'їзду до країни призначення
  • Копія сторінки закордонного паспорті з візою до країни призначення.
  • Бронювання авіаквитків.

Якщо подаються документи на отримання транзитної візи категорії С: поліс медичного страхування із сумою покриття не менше 30.000 Євро, дійсний для перебування на території країн Шенгенської угоди протягом усього запланованого терміну перебування.


4. Додатково для дітей віком до 18 років, яких не супроводжують мати й батько:

  • свідоцтво про народження (ориґінал та копія))
  • заява особи, що має право опіки над дитиною, про її згоду на виїзд дитини/дітей із засвідченням підпису (ориґінал та копія), оформлена в українського нотаріуса

За умови проживання за кордоном заяву про згоду на виїзд необхідно оформити
• в українському закордонному представництві або
• в німецькому відомстві або
• в німецькому закордонному представництві або
• в іноземного нотаріуса з апостилем або легалізацією
(http://www.konsularinfo.diplo.de/Vertretung/konsularinfo/de/Downloads/05/Urkunden__Auslaendische__oeffentliche__inDeutschland,property=Daten.pdf)
або судове рішення про передачу прав на дитину одному з батьків (ориґінал та копія)
або свідоцтво про смерть одного з батьків (ориґінал та копія)
або довідка про те, що мати самостійно виховує дитину (згідно Ст. 135 Сімейного Кодексу України) — ориґінал та копія.
Відповідні документи необхідно мати з собою під час перетину кордону.


5. Посольство перевіряє – як правило і при оформленні транзитної візи - Ваше укорінення в Україні:

  • довідка про роботу, видана протягом останнього місяця (для найманих працівників - довідка, включаючи ім'я, повну адресу та номери телефонів роботодавця із вказанням телефонного коду місцевості, дані про заробітню платню) або
  • документи про реєстрацію приватного підприємця та про господарську діяльніст (для суб'єктів підприємницької діяльності - довідки із податкових органів, виписки із банківських рахунків, бухгалтерська документація тощо), або
  • довідка про навчання від навчального закладу (для студентів) або, якщо це Вас стосується
  • довідка про майнові володіння

Посольство залишає за собою право, вимагати подання додаткових документів.

http://www.kiew.diplo.de/Vertretung/kiew/uk/pdf/pdf__transit__u,property=Daten.pdf



Додайте свій коментар

Ваше ім'я*

Повідомлення*


Введіть текст з малюнка*

« Повернутися назад

Стартова   |   Інформація по країнах   |   Адреси посольств та консульств   |   Часті запитання   |   Контакти   |   Про нас
Корисне  |  Інформаційні матеріали ЦКМ   |  Статті  



© 2005-2014 Всі права збережено www.migration-info.org.ua, Інформація для мігрантів.
Розроблено AbcSite. Підтримка проекту IOM-Ukraine.